top of page
Grounding.png

Spiritueel aarden/gronden

Aarden of gronden is eenvoudig en krachtig. Het creëert een sterke verbinding tussen jou en je lichaam, en jij en de aarde. Het aardt de energie die jij, de geest, bent op de energie die planeet Aarde is. Aarding is essentieel om de controle over je leven te nemen. Door ons goed te aarden, verankeren we onszelf in ons lichaam, waardoor we ons hier helemaal van bewust worden en kunnen aanvoelen waar onze grenzen liggen. Het helpt ons helemaal in het hier en nu te zijn en om te leven vanuit ons hart in plaats van ons hoofd.

 

Je aarding houdt je sterk en in contact met het fysieke, inclusief je lichaam. Als je niet geaard bent, kun je je zweverig, onbereikbaar, overdreven emotioneel of bang voelen. Het is hoe we ons lichaam kalmeren wanneer we overbelast zijn door stress of overweldigd worden door emoties. Door in het huidige moment te blijven, voelen we ons veilig en in vertrouwen. We kunnen ons beter concentreren op waar we mee bezig zijn en van daaruit beter creëren in de fysieke wereld.

 

Gronden is eveneens essentieel voor wie heel gevoelig is en de neiging heeft om de energie van andere mensen of hun omgeving op te pikken. Een goede gronding helpt om ongewenste en overtollige energie los te laten. Maar ook wie met spiritualiteit bezig is, heeft nut bij een goede grondingspraktijk. De energie wordt heel erg gefocust op de bovenste chakra’s waarbij vaak de connectie met de onderste chakra’s en de Aarde wordt vergeten. En in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, helpt gronding net bij meditatie en energetisch werk. Het geeft je spirit een stevig geankerd lichaam om in te landen.

 

In deze workshop bespreken we de voordelen en het nut van een goede gronding, alsook aanwijzingen herkennen van een slechte connectie met de Aarde. Er worden praktische tips gegeven alsook verschillende oefeningen en meditaties om je te helpen een dagelijkse routine op te bouwen om jou hiermee te helpen. De oefeningen laten je meteen lijfelijk het verschil ervaren tussen echt in je lichaam aanwezig te zijn of niet, alsook de impact die dit heeft niet alleen op onszelf, maar ook op anderen in onze omgeving.

bottom of page