top of page
Schermafbeelding 2023-08-09 233945.png

1-op-1 familieopstelling

Misschien heb je geen zin om over jouw problemen te praten in een groep. Of komt het in je agenda gewoonweg niet uit om je voor een groepssessie in te schrijven. Dan kan een 1-op-1-opstelling voor jou een oplossing zijn. Hiervoor zijn verschillende technieken voorhanden en er is bovendien meer ruimte om in een besloten setting alles te bespreken en interpreteren.

 

Bij een tafelopstelling kunnen poppetjes of andere voorwerpen worden neergezet die iemand of iets representeren uit jouw systeem en dat te maken heeft met jouw  vraag. Je mag die zelf op eigen gevoel neerzetten, je intuïtie volgend. Door vanuit verschillende ooghoeken naar de opstelling te kijken kunnen we samen al veel informatie verzamelen. Indien noodzakelijk kunnen er dan extra elementen worden toegevoegd om de impact te achterhalen die dit op jou heeft. En welke stappen jij eventueel kan nemen om een meer harmonieus geheel ervan te maken.

 

We kunnen ook gebruik maken van zogeheten vloerankers. Daarbij worden bladen papier, matjes, dekens, stoelen, ... neergezet in de ruimte als representant. Opnieuw kan je uit jouw intuïtieve opstelling al heel wat informatie halen, maar bovendien kan je ook eens de verschillende posities innemen om te zien hoe elke plek voelt en wat het met jou doet. Zo kan je heel wat doorvoelen en inzichten krijgen van alle elementen uit het opgestelde systeem om zo een beter beeld te verkrijgen van wat er allemaal speelt met betrekking tot jouw vraag en de leden van jouw systeem.

In deze moderne tijden is dit ook online mogelijk. Dan kunnen we werken met een tafelopstelling die je kan volgen via de camera of met een speciaal hiervoor ontworpen computerprogramma, waarin je representanten kan neerzetten in een ruimte.

Deze sessies gaan bij voorkeur door in mijn praktijk in Zwijnaarde (Gent),  maar als je hier om diverse redenen niet zou kunnen geraken, of deze graag zou ontvangen in de geborgenheid van je eigen plek, kan dit uiteraard ook steeds via Zoom (of een andere medium) door gaan. Gelieve dit bij aanvraag reeds te vermelden voor praktische redenen.

Duurtijd : 2u     -     Investering in jezelf : 130€

Bedankt voor je bericht. Controleer zeker uw ongewenste mails (spam) indien u geen antwoord ontvangt.

bottom of page