top of page
Paar mediteren

Ademcoaching

"Adem maar eens diep in" of "Blaas maar eens goed uit" en zo veel andere onbewuste uitspraken wijzen ons op het belang van onze adem. Het zit ingebakken in onze taal, maar toch zijn we er ons maar zelden van bewust hoe we ademen, of zelfs meer, dat we ademen. We doen het zonder erbij na te moeten denken, ons lichaam heeft er geen instructies voor nodig. Vanaf onze eerste momenten hier op aarde, vanaf onze eerste inademing, tot onze laatste zucht, is het een constante in ons leven.

Onze adem is de krachtigste regulator van onze emoties die er is. Jammer genoeg ademen we allemaal verkeerd en zijn we ons maar zelden bewust van de effecten die dit op ons heeft. Hoe ver ligt onze gejaagde ademhaling soms niet van de diepe rustige buikademhaling van een baby? Van hoe we dus ook zelf waren zovele jaren geleden. En ik hoor het zo vaak: "mijn adem zit te hoog, ik adem niet vanuit de buik." Maar hoe doe je dat dan wel?

Om ons systeem rust te gunnen, en vanuit die rust te kunnen leven, is een correcte buikademhaling zo belangrijk. Dus daar ligt steeds de focus op in deze sessies. We starten altijd met ons deze manier van ademen te herinneren, zoals ik het graag benoem. De eerste jaren van ons leven was dit de standaard, voor we door stress en gejaagdheid dit beetje bij beetje hebben aangepast, met alle gevolgen van dien voor zowel ons fysiek lichaam als onze emotionele staat van zijn.

Steeds opnieuw is het een geschenk om de rust terug te zien keren in de gezichten van hen die zich opnieuw met hun adem leren verbinden. Hoe het hoofd tot rust komt en er meer vrede komt in hun energie. Daarnaast kunnen we samen ook andere ademhalingstechnieken aanleren volgens jouw nood, om de diverse omstandigheden die het leven ons aanbiedt het hoofd te kunnen bieden. Of je nu nood hebt aan een techniek om snel tot rust te komen, om meer evenwicht in jezelf te brengen of om je net meer energie te geven, onze adem is de beste tool die we hebben en meer nog, die we altijd bij hebben!

Wil je graag beter leren ademen en ontdekken welke voordelen dit kan bieden in je leven? Wees welkom om samen op verkenning te gaan.

Omwille van praktische redenen gaan deze sessies enkel door in mijn praktijk in Zwijnaarde (Gent).

Duurtijd : 1u     -     Investering in jezelf : 70€

Bedankt voor je bericht. Controleer zeker uw ongewenste mails (spam) indien u geen antwoord ontvangt.

bottom of page